Mistä remonttilaina kannattaa ottaa?

Milloin remonttilainaa kannattaa ottaa?

Suunnitteletko asuntosi peruskorjausta, vai ihan vain pientä pintaremonttia? Oli tilanteesi kumpi tahansa, remonttilaina on varteenotettava vaihtoehto, mikäli säästösi eivät riitä rahoittamaan remonttia. Remonttilainasta aiheutuvia kuluja ei kannata turhaan pelätä, sillä remontin avulla asunnon arvoa saa kuitenkin usein nostettua. Ja jos ei, asunnon asumismukavuus ainakin paranee, ja tästä moni on varmasti valmis maksamaankin.

Remonttilaina on mahdollista hankkia useilla eri tavoilla. Näistä kannattaa valita itselleen sopiva ottaen huomioon esimerkiksi remontin laajuus. Lisäksi kannattaa miettiä sitä, onko sinulla takaajia tai vakuuksia, ja haluatko edes käyttää niitä.

Remonttilaina heti asuntolainaa hakiessa

Jos suunnitelmissasi on suuri peruskorjaus ostamaasi asuntoon, kannattaa remonttilaina hakea jo asuntolainan yhteydessä. Kaikista kannattavinta tämä on tehdä uuden, ensimmäisen asuntolainan yhteydessä. Tässä vaihtoehdossa lainan korot jäävät kaikkein pienimmiksi. Monelle saattaa tosin tässä vaihtoehdossa muodostua ongelmaksi se, että isoon asuntolainaan tarvitsee toki vakuuden.

Jälkikäteen otettu remonttilaina

Remonttilainan voi tietysti ottaa myös alkuperäisen asuntolainan jälkeen uutena asuntolainana. Tällöin lainaa ei tosin saa aivan heppoisin perustein, vaan pankit asettavat yleensä lainan saannille melko tiukat ehdot. Yleensä remontin tulee korjata asunnon rakenteita, eli uutta lainaa ei saa pelkkää pintaremonttia varten. Joskus vanha ja uusi asuntolaina on mahdollista yhdistää. Tämä voi kuitenkin tulla jopa kalliimmaksi, kuin uusi kulutusluotto. Lainojen yhdistämisen yhteydessä asiakas nimittäin menettää vanhalle asuntolainalle saamansa korkoprosentin ja ehdot.

Vakuudeton remonttilaina kulutusluotolla

Monessa tapauksessa vakuudeton remonttilaina on paras, ja jopa ainoa, vaihtoehto. Tämä vaihtoehto on hyvä esimerkiksi silloin, jos asuntoon haluaa tehdä vain pintaremonttia, sillä tällaiseen remonttiin ei usein saa edes otettua asuntolainaa. Lisäksi vakuudellisen lainan ottaminen saattaa olla joillekin mahdotonta, jos takaajia tai vakuuksia ei löydy, tai niiden ottamista halutaan välttää.

Vakuudettoman lainan ottaminen ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita sitä, että täytyisi tyytyä aivan pikkuremonttiin. Vakuudetonta lainaa voi nimittäin parhaimmillaan saada jopa 70 000 euroa. Tällä saa aikaiseksi jo aika kattavankin remontin. Toki jos tämän suuruista kulutusluottoa lähtee ottamaan, olisi kannattava, että sen pystyy maksamaan melko nopealla tahdilla pois, jotta korot eivät kohoa korkeammiksi kuin takaisinmaksuerät.

Vakuudettomia remonttilainoja löytyy kulutusluoton muodossa pankeilta ja erilaisilta rahoitusyhtiöiltä. Luonnollisesti tällaisen lainan korot ovat tavallista vakuudellista asuntolainaa korkeammat. Eri luotonantajien vertailu on kuitenkin kannattavaa, sillä korot vaihtelevat hyvinkin paljon eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä. Korkojen lisäksi kannattaa toki ottaa huomioon se, liittyykö lainaan jotakin muita kuluja, esimerkiksi nostokuluja. Suositeltavaa on laskea, kuinka suuriksi todelliset korot muodostuisivat haluamallasi lainasummalla, ja kuinka nopeasti todellisuudessa kykenisit maksamaan lainan pois. Tällä tavoin saat valittua itsellesi varmasti kaikista edullisimman lainan.

Vakuudellinen remonttilaina kulutusluotolla

Neljäs vaihtoehto remonttilainan ottamiseen on vakuudellinen kulutusluotto. Tämä sopii sinulle silloin, jos et jostain syystä voi ottaa remonttilainaa asuntolainana, mutta sinulla on kuitenkin jotain, minkä voit asettaa lainan vakuudeksi. Vakuudellisissa kulutusluotoissa korot ovat luonnollisesti matalammat, kuin vakuudettomissa kulutusluotoissa. Vakuudellisen kulutusluoton ottamista kannattaa harkita erityisesti silloin, jos suunnitelmissasi on ottaa kymmeniä tuhansia euroja kulutusluottoa. Jos kyseessä on kuitenkin vain muutamien tuhansien remonttilaina, tällöin vakuudeton kulutusluotto saattaa olla parempi vaihtoehto.

Remonttilainasta mahdollista saada jopa verovähennyksiä

Jos suunnitelmissasi on remonttilainan hakeminen, kannattaa muistaa, että remonttilaina oikeuttaa verovähennyksiin. Jos laina on otettu asunnon peruskorjausta varten, jopa 35 % lainan koroista voi vähentää verotuksessa. Pintaremonttiin otettua lainaa ei kuitenkaan valitettavasti voi vähentää verotuksessa.

Kategoria(t): blogi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.