Pikalaina arjen yllättäviin menoihin

PikalainaArjen yllättävät menot eivät valitettavasti aina katso aikaa ja paikkaa. Postilaatikosta voi kolahtaa odottamaton karhukirje tai lääkärin määrämät lääkkeet eivät kuuluneetkaan Kela-korvauksen piiriin. Nämä tilanteet ovat tuttuja monille suomalaisille, ja aina rahan lainaaminen sukulaiselta tai ystävältä ei tule kuuloonkaan.

Pikalaina voi auttaa arjen yllättävissä menoissa, sillä laina voidaan parhaimmassa tapauksessa maksaa hakijan tilille jo saman vuorokauden aikana. Lainahakemukset pyritään pikalainojen tapauksessa käsittelemään aina mahdollisimman nopeasti, jolloin aamulla lähetetyn lainahakemuksen myötä rahat voivat tulla tilille jo vartin sisällä hakemuksen lähettämisestä.

Pikalainat ja erityisesti pikavipit ovat vuosien varrella saavuttaneet kiistanlaista mainetta, mutta totuus näiden lainojen takana on kuitenkin toinen. Myös pikalainat ovat lainoja, joiden hakemiseen ja takaisinmaksuun tulisi suhtautua aivan yhtä vakavasti kuin vaikkapa asunto- tai autolainan maksuun. Markkinoiden kova kilpailu sekä kuluja ja korkokattoa rajaavat lait ovat kuitenkin parantaneet huomattavasti myös pikalainojen ehtoja.

Mistä lainaa arjen yllättäviin menoihin?

Pikalainat ovat suhteellisen pieniä, maksimissaan muutaman tuhannen euron kokoisia lainasummia. Ne on suunnattu nimensä mukaisesti pikaiseen rahantarpeeseen, ja niiden hakuprosessi on nopea, sillä pikalainan hakemiseen ei tarvitse esittää vakuuksia ja takaajia. Yleisimpiä pikalainoja ovat pikavipit, joustolainat ja kulutusluotot.

Pikavippi on lyhytaikainen ja vakuudeton kulutusluotto. Tätä luottoa voi saada äkillisissä ja pienissä arjen menoissa, sillä pikavippiä on mahdollista hakea myös alle 100 euron suuruisissa summissa. Useimmissa tapauksissa myönnetyn lainasumman suuruus riippuu lainanhakijan maksukyvystä. Pikavipeissä takaisinmaksuaika on yleensä hyvin lyhyt, yleensä viikosta muutamaan kuukauteen.

Joustoluotto (tai luottolimiitti) on jatkuvasti nostettavissa oleva luotto, jota periaatteessa voisi verrata luottokorttiin. Joustoluoton ottaja voi näin ollen nostaa luottoa pankkitililleen oman tarpeensa mukaan. Uutta luottoa vapautuu käytettäväksi aina, kun edellinen velka on maksettu pois. Joustoluotot ovat normaalisti pikavippejä suurempia, noin 2000–10 000 euron suuruisia luottoja, vaikka osa rahoituslaitoksista voi myöntää myös tätäkin suurempia luottoja.

Kulutusluotto on nimensä mukaisesti luotto, joka myönnetään kulujen kattamiseen. Pikavipeistä ja joustoluotosta poiketen kulutusluotto voi olla myös vakuudellinen luotto, joita erityisesti pankit tänä päivänä myöntävät. Kulutusluoton summat pyörivät normaalisti muutamassa tuhannessa eurossa, mutta suurempiinkin lainasummiin voi törmätä.

Kategoria(t): blogi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.