Tililuotto

Mitä tililuotto tarkoittaa?

Tililuotto on kuluttajalle oikea vaihtoehto kaikissa tilanteissa, jossa tarvittava lainan määrä ei ole etukäteen selvillä. Tililuotto on virtuaalisen luottokortin kaltainen, jolla asiakas voi tehdä nostoja aina silloin, kun rahantarve on ajankohtainen.

Vertaile luottoja ja kilpailuta lainanantajia

Tililuottoa on esimerkiksi verkossa tarjolla runsaasti, joten kuluttajalla on paljon valinnanvaraa. Luottorajaksi voi laittaa vaikkapa 20 000 euroa, mutta nostoja voi suorittaa jo 50 eurosta lähtien. Järkevää on kilpailuttaa erilaiset tililuotot, sillä lainaehdot ovat jokaisella eri toimijalla hyvinkin erilaiset.

Huomaathan, että lainan koroissa on myös todella runsaasti vaihtelua ja jotkin lainayhtiöt saattavat tarjota jopa korotonta ensilainaa. Käytännössä tililuotto tulee paljon edullisemmaksi kuin useampi pienlaina.

Tililuotto tarkoittaa kulutusluottoa. Tililuotto on kuin pieni vararahasto, eli lainanottaja maksaa vain luotosta jota käyttää. Tililuotto on siis vararahaston kaltainen, eli kaikkia yllättäviä menoja varten. Tililuotto on vakuudeton laina, jossa ei tarvita takaajia. Lainaa hakeva voi kuitenkin ilmoittaa myös yhteishakijan ja näin parantaa lainansaantimahdollisuuksiaan. Ilmainen, eli koroton ensilaina tarkoittaa nostokulutonta lainaa, johon lainanottaja saa korotonta maksuaikaa pidemmäksi aikaa, vaikkapa aina seuraavan kuun loppupäiviin asti. Ensilainan jälkeen tililuotto on edelleen lainansaajan käytettävissä ja hän voi suorittaa nostoja omien tarpeidensa mukaisesti.

Miten tililuottoa voi hakea?

Erilaisten pienlainojen ja tililuottojen hakeminen on hyvin samankaltaista, mutta käytännön eroja löytyy kuitenkin hyvin paljon. Pienlaina määritellään aina etukäteen haluttuna lainasummana ja tililuotossa taas kuluttajalla on mahdollisuus nostaa rahaa aina rahantarpeen ollessa akuutti.

Tililuottoa voi hakea kätevimmin netissä. Verkkohakemus on selkeä ja nopea.

Kuluttaja saa lainapäätöksen heti hakemuksen täytettyään ja etukäteen määritellyt lainaehdot hyväksyttyään. Lainanhakijalta voidaan myös pyytää tarvittavia liitteitä, jonka jälkeen luoton saa käyttöönsä ja rahaa voi nostaa heti omalle pankkitililleen. Rahojen siirtonopeus vaihtelee rahansiirtomenetelmästä riippuen, mutta yleisesti hyväksytty luotto on lainansaajan käytettävissä yhden vuorokauden sisällä.

Kenelle tililuotto sopii?

Tililuotto on oikea ja mielenkiintoinen vaihtoehto kaikille raha-asioitaan hyvin hoitaville täysi-ikäisille henkilöille. Tililuottojen ehdot vaihtelevat jonkin verran luotonantajan mukaan, mutta tietyt ehdot ovat hyvin samanlaiset.

Käytännössä joitakin tililuottoja voi hakea jo 18-vuotiaana, mutta yleisin ikäraja on 20 vuotta. Luotonhakijan pitää olla Suomen kansalainen, tai Suomessa vakituisesti asuva henkilö, jolla ei saa olla yhtään maksuhäiriömerkintää. Luotonhakijalta vaaditaan myös tositteita tuloista ja hänellä pitää olla omalla nimellään oleva matkapuhelinliittymä. Lainanhakijan kannattaa aina kilpailuttaa luotontarjoajat. Tililuoton hakeminen on aina lainayhtiöstä riippumatta maksutonta.

Miten tililuotto maksetaan takaisin?

Lainanhakija maksaa korkoa vain siitä summasta, jonka hän tililtään nostaa. Tililuoton takaisinmaksussa on kolme käytännöllistä vaihtoehtoa. Ensinnäkin hakija voi maksaa koko lainasumman kerralla pois. Toiseksi hän voi valita halutessaan pidemmän osamaksuvaihtoehdon. Kolmantena vaihtoehtona hän voi suorittaa osamaksuvaihtoehtoa käyttäessäänkin lainan kokonaan takaisin haluamanaan ajankohtana. Takaisinmaksu on mahdollista siis suorittaa kertamaksuna tai osasuorituksina.

Maksuajat vaihtelevat suuresti tililuottojen välillä, pisimmillään maksuaikaa saa yli viisi vuotta. Maksaessaan tililuottoa takaisin, hakijalle vapautuu luottoa takaisin käytettäväksi. Hakijan kannattaa laittaa merkille, että tilinluoton takaisinmaksu on hyvin joustavaa, jolloin hakijalle ei tule taloudellisia huolia tai aiheetonta stressiä lainan korkojen ja muiden kulujen vuoksi.

Lainanhakeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa, joten älä suotta istu pitkissä ja hankalissa kivijalkapankin neuvotteluissa, vaan hanki kätevä tililuotto verkosta.

Luoton minimilyhennykset eivät kaada kenenkään taloutta ja monissa tililuotoissa luotonsaaja voi muuttaa lainan eräpäivää tai valita maksuvapaita kuukausia. Luotonsaajan ei tarvitse enää odottaa tulevia kuukausilaskuja, vaan hän voi halutessaan lyhentää lainaa enemmän, tai maksaa sen aikaisemmin vaikka kerralla kokonaan pois kun hänen taloudellinen tilanteensa niin sallii.

Kategoria(t): blogi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.