Vakuudettomat lainat

Vakuudettomia lainoja on Suomessa tarjolla paljon, ja niitä mainostetaan runsaasti eri viestimissä. Lainoja tarjoavat eri tahot, kuten pankit ja muut rahoituslaitokset. Lainoja tarjoavat esimerkiksi Instabank, Bank Norwegian, Omalaina, Aktia, Osuuspankki, Komplell Bank jne. Lainojen korot vaihtelevat lainan hakijasta riippuen 4,5 prosentista 19,9 prosenttiin. Lainan määrä voi nousta jopa 70 000 euroon.

Lainahakemuksessa kysytään lainan hakijalta erittäin yksityiskohtaisia tietoja. Lomakkeessa tulee ilmoittaa esimerkiksi henkilötunnus, puhelinnumero, sähköpostiosoite, henkilökohtaiset vuositulot, kansalaisuus, asumismuoto (onko parisuhteessa), siviilisääty ja koulutustaso.

Lainan saamiseen vaikuttavia seikkoja

Lainanhakijan täytyy olla 20 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen. Ulkomaalaisten hakemuksia hyväksytään vain harvoin. Suomalaisuus vaikuttaa myönteisesti lainapäätökseen, ja antaa hakijasta luotettavan kuvan. Hakijan tulee asua Suomessa, ja hänellä tulee myös olla Suomessa pysyvä osoite. Tämä seikka vaikuttaa lainan hakijan tavoitettavuuteen, mikäli lainan maksuehtojen noudattamisessa ilmenee epäselvyyksiä.

Vakuudettoman lainan hakijan siviilisääty vaikuttaa myös lainansaantiin. Parisuhde ja yhteistalous katsotaan lainapäätöstä puoltavaksi asiaksi, sillä kumppani voi ottaa sovittaessa vastuuta lainan hoidosta. Näin lainan antaja voi luottaa enemmän siihen, että lainan takaisinmaksu hoituu asianmukaisesti.

Aikaisemmat maksuhäiriöt ovat merkittävässä asemassa lainapäätöstä tehtäessä. Jos henkilöllä ei ole ollut häiriöitä aikaisemmassa taloudenhoidossaan, on se erittäin myönteinen seikka hakijalle. Puhdas maksurekisteri osoittaa, että henkilö on kykenevä hoitamaan omat talousasiansa itsenäisesti ja huolella. Lainahakemuksessa kysytään myös aikaisemmista ja voimassa olevista veloista. Näiden lainojen velvoitteiden hoito vaikuttaa käytettävissä oleviin varoihin, mikä puolestaan vaikuttaa siihen, miten uutta vakuudetonta lainaa pystyy hoitamaan. Myös esimerkiksi lainan korko on vaikuttava tekijä, ja se tulee muistaa laskea mukaan lainan kustannuksiin.

Asumismuotoa kysytään, kun haetaan vakuudetonta lainaa. Jos hakija asuu omistusasunnossa, on se merkittävä asia lainahakemuksen kannalta, ja vaikuttaa lainan ehtoihin. Jos henkilö kykenee huolehtimaan asuntolainoistaan, kykenee hän huolehtimaan myös tästä vakuudettomasta lainastaan. Lisäksi, jos henkilölle tulee vaikeuksia lainan hoidossa, vakuutena voi tarvittaessa toimia hakijan omistusasunto.

Jos kaikki yllä mainitut hakuehdot täyttyvät, ei lainan myöntämiselle todennäköisesti ole mitään estettä.

Ketkä hakevat vakuudettomia lainoja?

Vakuudettomien lainojen hakijat ovat usein enimmäkseen nuoria henkilöitä, joille ei ole vielä kertynyt elämässään varallisuutta ja sitä kautta vakuuksia. Yleensä iän karttuessa ihmiselle kertyy kaikenlaista vakuudellista omaisuutta kuten esimerkiksi omistusasunto, kesämökki, metsää, auto, vene ja niin edelleen. Myös henkilötakaukset ovat merkittävässä osassa, kun lainaa haetaan. Takaajina voivat olla vanhemmat tai muut uskotut henkilöt. Mutta jos lainan hakija ei halua rasittaa omaa sukuaan tällaisilla velvoitteilla, tulee lainamuodoksi silloin vakuudeton laina.

Pikavipit vakuudettomina lainoina

Pikavipit ovat myös yksi vakuudettomien lainojen ottamistapa. Pikavippejä mainostetaan aggressiivisesti kaikkialla. Näihin lainoihin on julkisuudessa puututtu erittäin paljon, sillä niiden katsotaan olevan liian helppoja saada, ja niiden kokonaiskustannukset ovat kohtuuttomia. Lainoja voi hakea mihin aikaan vuorokaudesta tahansa ja lainapäätöksen saa saman tien. Pikavipin antaja ei tarkasta onko lainan hakija kyvykäs suoriutumaan lainan takaisinmaksusta. Tällaiset rahat voivat saattaa lainansaajan vaikeaan velkakierteeseen, josta on lähes mahdotonta päästä ulos. Pikavippien mainonnasta, saamisesta ja takaisimaksusta on kirjoitettu erittäin varoittavia esimerkkejä. Monet ihmiset ovat eläneet pahasti yli varojensa, ja sellaisesta velan alhosta on vaikeaa pyristellä ylöspäin.

Yhteenveto

Kun henkilö tarvitsee rahoitusta tai lainaa johonkin hankintaan, kannattaa hänen vertailla eri lainamahdollisuuksia. Vakuudettomaan lainaan kannattaa päätyä vain silloin, kun ei mitään muuta mahdollisuutta ole saatavilla. Kaikilla ei tietenkään ole muuta mahdollisuutta kuin vakuudeton laina, mutta silloinkin vertailu eri lainantarjoajien kesken kannattaa.

Kategoria(t): blogi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.